Rehberlik Servisi Metropolitan Okul Olgunluğu Testi Uygulaması Başladı

Sivas Valiliği himayelerinde ve Sivas Millî Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yürütülen HEDEF Projesi kapsamında planladığımız çalışmalar devam ediyor. Okul Rehberlik Servisi’nde, birinci sınıfa başlayacak okul öncesi eğitim sınıfı öğrencilerimiz için geçtiğimiz günlerde “Metropolitan Okul Olgunluğu Testi” uygulanmaya başlanmıştı. 66-72 ay arasındaki çocuklara uygulanan test ile öğrencilerin ilkokula hazır olma durumu değerlendiriliyor. Test altı alt bölümden oluşuyor ve çocuğun ilkokulda ihtiyacı olacak alanlardan sözcük dağarcığı, kelime bilgisi, nesne bilgisi, işitsel dikkat ve yönerge takibi, neden-sonuç ilişkisi kurabilme becerisi, görsel dikkat, sayı bilgisi, ince-motor kas ve el-göz koordinasyonu değerlendiriliyor. Bu bilgiler doğrultusunda çocuğun okula başlamadan önce güçlü olduğu yönler ve geliştirilmesi gereken alanlar hakkında bilgi veriliyor. Psikolojik Danışman Handan Kızılay tarafından uygulanan ölçek ile okul öncesi eğitim sınıfına devam eden sabah ve öğle grubu öğrencilerimiz okul olgunluğuyla ilgili temel konular üzerinden değerlendiriliyor. Buradaki amaç çocukların geliştirilmesi gereken yönleri hakkında velilerimizi bilgilendirerek, ev destek çalışmalarıyla çocukların gelişimlerine çok yönlü katkı sunmaktır. Uygulama tamamladıktan sonra toplantılar düzenlenerek velilerimiz ayrıca bilgilendirilecektir. Öğrencilerimizle tek tek ilgilenen Psikolojik Danışman Handan Kızılay’a teşekkür ediyoruz.

18-06-202318-06-202318-06-202318-06-202318-06-2023

Yayın: 29.05.2023 - Güncelleme: 18.06.2023 13:57 - Görüntülenme: 80