Stajyer Çalışması: Yanardağ Deneyi Uygulaması

Sivas Valiliği himayelerinde ve Sivas Millî Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yürütülen HEDEF Projesi kapsamında planladığımız çalışmalar devam ediyor. Okul öncesi eğitim sınıfımızda staj uygulaması yapan lise öğrencimizin ikinci dönem uygulama aşamaları devam ediyor. Deney çalışmasında Yanardağ Deneyi’ni uygulayan stajyer öğrencimiz yönlendirmelerimizle birlikte deneyini gerçekleştirdi. Ön hazırlık, sohbet ve giriş, görsel destek, merak uyandırma, yerkürenin incelenmesi, deneyin adı, konusu, malzemelerin tanıtımı, uygulama aşamasının yavaş yavaş tatbiki ve değerlendirme, sorular vb. gibi aşamalardan sonra deneyimiz sona erdi. Deneyle ilgili pekiştirme aşamasında yanardağ patlaması konulu çizgi çalışmasına yer verildi. Çocuklar deneyleri, ilginç anlatım biçimlerini, uygulamalı etkinlikleri ve özellikle bu deneyi çok seviyorlar. Sirke kokusu bazılarını rahatsız etse de kısa sürede merak ve hayret duyguları kokuya galip geliyor. Eee keşif yolunda hep kolaylık ve hoşluk değil kimi zaman da zorluk ve sabır gerekir ne de olsa. çalışmak ve hürmet edilmesini beklemek değil midir eğitim?

29-05-202329-05-202329-05-202329-05-202329-05-2023

Yayın: 29.05.2023 - Güncelleme: 29.05.2023 10:16 - Görüntülenme: 82