Dünya Tiyatrolar Günü Etkinliği

Sivas Valiliği himayelerinde ve Sivas Millî Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yürütülen HEDEF Projesi kapsamında planladığımız çalışmalar devam ediyor. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla okul öncesi eğitim biriminde tiyatro ile ilgili farkındalık etkinliği uygulandı. Sanat dallarının her biri kendine has özellikleriyle bizlere farklı ilhamlar veriyor. Tiyatro canlı ve etkileşimli bir sahne sanatı olarak oldukça etkileyici bir yapıya sahip... Eğitimde kullanılan boyutuyla çocukların çok sevdikleri, merakla ve büyülenmiş gibi dâhil oldukları bu sanat dalı belki de toplumda yeterince takip edilmiyor. Öğrencilerimizin temel kavramlar ve canlandırma aşamalarıyla ilgili bilgi düzeylerini arttırmak ve içlerine sevgi ile merak tohumları ekmek için anlattığımız “Paf ile Puf” adlı hikâyenin canlandırmasını yaptık. Çocuklar sınıfı bir tiyatro sahnesi gibi hayal ettiler. Gişe görevlisi bilet satışı yaparken, bizler de biletlerimizi göstererek tek tek koltuklara oturduk ve sahnelenen oyunu izledik. Çocukça devam eden mini tiyatromuzda yaptığımız şakalar gün boyu tebessüm etmemize sebep oldu. “Paf ile Puf” hikâyesinin bazı yerlerini kendimize göre değiştirdik. Çünkü çocuklar yaptıkları şeylere kendi renklerini katmayı iyi bilirler. Keşke okullarımızda sahnesi, ışığı, ses düzeni ve modüler yapı unsurlarıyla birlikte ayrıntılı olarak düşünülmüş çok amaçlı mekânlarımız olsa. Özellikle üçüncü sınıftan itibaren çocukların sahne sanatlarını eğitimle birlikte ele almaları, okuduklarını anlayıp ezber yapmaları, yorumlayıp sunmaları, dil ve ifade becerilerinin gelişmesi için oldukça mühimdir. Tiyatro, hayal gücünü beslerken hakikatin perdesini aralayan zengin bir daldır.

01-04-202401-04-202401-04-202401-04-202401-04-2024

Yayın: 01.04.2024 - Güncelleme: 01.04.2024 18:35 - Görüntülenme: 56