Ödüllü Resim Yarışması: Türk’ün Özü, Akif’in Sözü

İstiklâl Marşımızın kabul edilişinin 103. yıl dönümü “Türk’ün Özü, Akif’in Sözü” temasıyla kutlanacaktır. Bu doğrultuda İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü (12 Mart) dolayısıyla, Sivas genelindeki ilkokullarda ödüllü resim yarışması düzenlenecektir. Sivas Valiliği himayelerinde Sivas Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenecek yarışmanın bilgileri aşağıda yer almaktadır. Eserler belirtilen süre içinde okul müdürlüğüne teslim edilecektir.

- Yarışmanın Teması: Türk’ün Özü, Akif’in Sözü

- Konusu: İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma

- Amacı: Öğrencilerimize tarihi ve kültürel değerleri tanıtmak, sevdirmek, toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve özgüven kazandırmak, öğrencilerimizin sanata ilgi duymalarını ve dilimizi güzel ve düzgün kullanmalarını sağlamak, Mehmet Akif Ersoy’u tanıtmak ve şiirlerini sevdirmektir.

- Kategorisi: Resim

- Kapsamı: Sivas geneli ilkokul öğrencileri

- Okul Geneli Başvuru Tarihleri: 05-28 Şubat 2024

- Sivas İl MEM Tarafından Sonuçların İlanı: 07 Mart 2024

- İl Ödülleri: Birinci 3000 TL - İkinci 2000 TL - Üçüncü 1500 TL ile ödüllendirilecektir.

- Okul içinde ilk üçe giren öğrenciler, imkânlar dâhilinde okul müdürlüğünce ödüllendirilecektir.

Yarışma Şartları:

- Anlatım biçimine uygun her türlü teknik kullanılabilir.

- Her öğrenci yarışmaya yalnızca bir eserle katılabilecektir.

- Resimler 25x35 boyutlarında standart resim kâğıdına yapılacaktır.

- Resimler sulu boya, guaj boya ve pastel boya ile yapılabilecektir.

- Resim üzerine öğrenci bilgileri yazılmayacak, gerekli bilgiler okul müdürlüğü tarafından resmi yazı ile iletilecektir.

- Resimler başvuru tarihleri içerisinde okul müdürlüğüne teslim edilecektir.

- Resimlerin özgün olması, daha önce hiçbir yarışmaya katılmamış, ödül almamış ve herhangi bir yayın organında yer almamış olması gerekir.

27-01-2024

Yayın: 27.01.2024 - Güncelleme: 27.01.2024 13:39 - Görüntülenme: 292