Öğretmenlerimize Doğum Günü Sürprizi

Bazen, sadece bir ses, sadece o an'a ait bir duyuş ile yakınlık oluşuverir insanlar arasında. Bir sınıfın önünden geçerken açık kapıdan duyulan ders anlatış biçimine, sesin netliğine ve tonuna dikkat kesilen kulak, duyduklarını yıllardır saklayabiliyor. Bazen bir insanı böyle latif ipuçlarıyla takip edip sessizce, yerini sağlamlaştırıyor gönül. Ve gönlün sefası oluyor bazı isimler. Yıllardır varlığıyla aynı çatı altında bulunmak, çok söz söylemeden esintisini hissetmek, saygısına şahit, duysuna ortak olmak ne güzel! Bazıları yürüdüğü yolda yolu da yolcuyu da anlamak için daha çok çaba sarf ediyor ve aidiyetini hazır biçimde değil, sorarak sorgulayarak, düşerek kalkarak ve hep düşünerek kendisi dokuyor... Ve bazı isimlerle yeni tanışılsa da nazik tavırlarıyla, sakin ve latif duruşlarıyla iyi hissettiriyorlar. Zamana bırakılacak cömert ipuçları vasıtasıyla mayalanacak bu güzel hisler, kim bilir belki de çağlayıp coşacak... Sefa Asra ve Semiha Çağlayan öğretmenlerimizin yakın tarihlere denk gelen doğum günleri dolayısıyla kendilerine hoş bir sürpriz yapıldı. Okul yönetimi ve öğretmenler bir araya gelerek dayanışma, arkadaşlık hisleriyle ve "biz bir aileyiz" yaklaşımıyla doğum günü kutlamasına iştirak ettiler. Daha önce ifade ettiğimiz gibi, aile değerli bir çatı; herkesi kapsaması gereken... Aile mühim bir yapı; temelinde adalet, duvarında duygudaşlık, kapısında güven, özünde sevgi ve saygı, içinde dayanışma, anlayış, kibarlık, incelik, yardımlaşma ve paylaşma... İnsan; kum tanesi, rüzgârın önünde diyar diyar gezinen. İnsan; heybetli bir dağ, yerinden oynamayan ama en uzaklara bile durmadan bakan. İnsan; iki hece, gayret diye okunan. İnsan; kendi hikâyesinin kahramanıyken, başkasında saklı bir sembol. İnsan; bir kırmızı kalem, cümleleri çizen, çizdikleriyle kendini ele veren. İnsan; saklanan ve bulunan, arayan ve bulan, kaybolup şaşakalan. İnsan; kuyumcu terazisindeki mücevher, paha biçilemeyecek cevher. İnsan; dalgalı deniz ve dingin su. İnsan; göz aynasından yansıyan umman... Ve iki insan, doğdukları vakitlerle anılan; "iyi ki doğdunuz" diye onurlandırılan. Sefa ve Semiha öğretmenlerimize hayırlı, bereketli ömürler dileyelim bizler de. Aileleriyle birlikte sağlık ve huzur içinde, kıymeti bilinen nefeslerle, nice güzel günler yaşamalarını murat edelim.

16-01-202216-01-202216-01-202216-01-2022

Yayın: 16.01.2022 - Güncelleme: 16.01.2022 13:31 - Görüntülenme: 689