Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek Yarışması İl Birinciliği

Sivas Valiliği himayelerinde ve Sivas Millî Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yürütülen HEDEF Projesi kapsamında planladığımız çalışmalarda çeşitli yarışmalara katılarak öğrencilerimizin gelişimlerini desteklemeye gayret ediyoruz. Çocukların ve gençlerin sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını ve Yeşilay’ın faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla her yıl düzenlenen “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Projesi”ne bu sene de katılmış ve geçtiğimiz günlerde okul birincilerini belirlemiştik. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli şekilde yetişmeleri sistemli yürütülmesi gereken çok önemli bir konudur. Proje kapsamında Türkiye genelinde “bağımlılık” konulu kapsamlı bir yarışma düzenleniyor. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliğinde her sene düzenlenen “Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek Yarışması” ile ilgili güzel bir haber aldık. 4-A sınıfı öğrencimiz Zeynep Yuvacı’nın yazdığı şiir il değerlendirmesinde birincilik ödülüne layık görüldü. Vali Yılmaz Şimşek, Sivas Valiliği’nde düzenlenen ödül merasiminde görsel ve edebi eser kategorilerinde dereceye giren öğrencileri kabul etti. Okul Müdürü Salih Sebahattin Karadağ ve Sınıfı Öğretmeni Fatih Kalkan da merasime iştirak ettiler. Edebi eser kategorisinde birinci olan sevgili öğrencimiz Zeynep Yuvacı bizleri ziyadesiyle gururlandırdı. Ulusal düzeyde yapılacak değerlendirmeye katılmaya hak kazanan öğrencimizi canıgönülden tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.

Açıklama: Fotoğraflar Sivas Valiliği resmî sosyal medya hesabından alınmıştır.

03-04-202403-04-202403-04-2024

Yayın: 03.04.2024 - Güncelleme: 03.04.2024 20:37 - Görüntülenme: 156