Doğal Afetler ve Duygularımız Konulu Rehberlik Etkinliği

Sivas Valiliği himayelerinde ve Sivas Millî Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yürütülen HEDEF Projesi kapsamında planladığımız çalışmalar devam ediyor. Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi uygulamalı sınıf etkinliklerinde bu defa okul öncesi eğitim sınıfımızı ziyaret etti. 05.01.2024 tarihinde Psikolojik Danışman Handan Kızılay faydalı bir uygulama gerçekleştirdi. Afetler ve duygularımız konusu masal aracılığı ile sunuldu. Etkin dinleme, dikkat, odaklanma ve sabır konularında çokça gelişmemiz gereken bu dönemde bizlere hikâye ile seslenilmesi oldukça iyi oldu. Çocukların duygularını ifade edebilmece becerilerinin yanı sıra dinleme, algılama, yeniden ifade etme gibi davranışları da bu tür uygulamalarla gelişiyor. Onların konuşmalarına fırsat vermek, gözlerine bakıp can kulağıyla dinlemek, değerli olduklarını hissettirmek ne kadar da önemli bir konu... Zira çocuklar etrafında pervane olurlar yüreklerine aldıkları kişinin; yeter ki kendilerine verilen değeri hissedebilsinler. Çocukların kabulü değerlidir ve herkese açık değildir kapıları, belki de çocuk saflığıyla bezeli görünmez bir süzgeçten geçirirler insanları. Çocukların güvenebilecekleri yetişkinleri tanımalarını ve eğitim hayatları boyunca rehberlik faaliyetlerinde yer almalarını çok önemsiyoruz. Okulun kalbi rehberlik faaliyetleriyle ritmini bulur ve düzenli çalışır. Çocukların varlığı can suyu, sohbetleri umut ve neşe, enerjileri “harekete geç” çağrısı gibidir.

07-01-202407-01-202407-01-202407-01-202407-01-202407-01-2024

Yayın: 07.01.2024 - Güncelleme: 07.01.2024 15:32 - Görüntülenme: 124