Karagöz ve Hacivat Gösterisi

3-D sınıfı öğrencilerimiz için Ramazan’ın esintisini hissetsinler diye “Karagöz ve Hacivat” gösterisi düzenlendi.

Sivas Valiliği himayelerinde ve Sivas Millî Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yürütülen HEDEF Projesi kapsamında planladığımız çalışmalar devam ediyor. 3-D sınıfı öğrencilerimiz için Ramazan’ın esintisini hissetsinler diye geçtiğimiz günlerde aile desteği ile farklı bir hatıra köşesi oluşturulmuştu. Ramazan’ı simgeleyen unsurların eklendiği bu köşe öğrencilerimizin mutlu olduğu bir anıya dönüşmüştü. Şimdi de “Karagöz ve Hacivat” gösterisi sınıfta yerini aldı. Gölge oyunu, geleneksel olarak hayvan derilerinden kesilerek hazırlanmış insan, hayvan, eşya gibi figürlerin bir ışık kaynağı önünde oynatılarak, gölgelerinin gerdirilmiş, beyaz bir perdeye düşürüldüğü gösteri sanatı olarak ifade edilir. Hazırlanan figürlere bir çubuk bağlanır, arkadan tutulan ışık ile beyaz perdeye figürlerin gölgeleri yansır. Oyun tuluat yani doğaçlama şekilde icra edilir. Günümüzde hala çok sevilen ve çocuklar tarafından meraklı gözlerle izlenen bir sanattır. Geçtiğimiz günlerde 3-D sınıfında çocukların neşeyle izledikleri güzel bir gösteri sunuldu. Sınıf Öğretmeni Metin Yazıcı’nın desteği ve veli işbirliği ile düzenlenen gölge gösterisi sınıf iklimini olumlu etkilerken, Ramazan’ın gelenekselleşen simgelerinden biriyle daha buluşmamızı sağladı. Bu güzel etkiliğe destek veren herkese ve özellikle gösteriyi organize edip sunan katılımcılara şükranlarımızı sunuyoruz.

21-03-202421-03-202421-03-202421-03-202421-03-2024

Yayın: 21.03.2024 - Güncelleme: 21.03.2024 18:37 - Görüntülenme: 86