Öğretmenler Kurulu Toplandı

Sivas Valiliği himayelerinde ve Sivas Millî Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yürütülen HEDEF Projesi kapsamında yeni dönemin yeni hedeflerini ve planladığımız çalışmaları ele aldık. 05.02.2024 tarihinde tüm öğretmenlerimizin katılımıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci dönem başı “Öğretmenler Kurulu Toplantısı” yapıldı. Okul Müdürü Salih Sebahattin Karadağ’ın başkanlığında toplanan kurulda belirlenen gündem doğrultusunda genel ve konuya özel değerlendirmeler yapıldı. Müdür Yardımcısı Yavuz Kondu da toplantıda hazır bulunarak önemli konulara değindi. Öğretmenlerimiz tek tek söz alarak sınıf değerlendirmelerini yapıp, eksikleri, geliştirilmesi gereken hususları, doğru uygulamaları dile getirdiler. Ölçme ve değerlendirmede kullanılan yöntemler hakkında görüşler aktarıldı. Okul ve ailenin işbirliği, rehberlik faaliyetlerinin etkin olarak yürütülmesi, evde çocuklarla nitelikli vakit geçirilmesinin önemi, teknolojinin doğru kullanılmasının gerekliliği gibi konular hakkında konuşuldu. Sağlık ve temizlik hususunda okul ve ailenin birbirini desteklemesinin gereği, şartları elverişsiz çevrelerden gelen çocukların durumu, destek faaliyetleri, kurslar, güvenlik, görüş ve önerilere değer verilmesi gibi konular ayrıca gündeme geldi. Birinci dönem itibariyle okul bahçesi giriş çıkış kapıları başta olmak üzere okul güvenliğini merkeze alan ve ardı ardına yapılan iyileştirmeler değerlendirildi. Disiplin, düzen, haklar ve sorumluluklar, birlikte yaşama kültürü, mekâna saygı ve sahiplenme bilinci, zamana hürmet, tasarruf, kaynakların verimli kullanımı, görev ahlakı gibi nice konu dile geldi. Ayrıca “yüzyılın en büyük depremlerinin başında yer alıyor” denilen, uzmanların “büyük felaket” diye adlandırdıkları Kahramanmaraş ve çevresindeki on şehrimiz başta olmak üzere, uzak bölgelerde dahi hissedilen o acı günün öncesinde gündemimizde kaybettiğimiz canlarımız vardı. Millet olarak tarifi zor acıları ve karmakarışık duyguları boğazımızda düğüm düğüm olan bir yumruyla taşıdığımızı yeniden hissettik… İkinci eğitim öğretim döneminin başta çocuklarımız olmak üzere hepimiz için güzellikler getirmesini diliyoruz.

05-02-202405-02-202405-02-202405-02-2024

Yayın: 05.02.2024 - Güncelleme: 05.02.2024 20:26 - Görüntülenme: 107