T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / MERKEZ - Süleyman Sami Kepenek İlkokulu

Okul İnternet Sitemizi Güncelliyoruz

Gerek okul yönetimindeki değişiklikler gerekse logomuzun yenilenmesi internet sitemizde bir dizi güncelleme çalışması yapmamızı sağladı.

Sivas Valiliği himayelerinde ve Sivas Millî Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yürütülen HEDEF Projesi kapsamında planladığımız çalışmalar iletişim odaklı düzenlemeler ile devam ediyor. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından merkezi içerik yönetimi ile tüm okulların bir çatı altında güvenli ve standarda uygun olarak okul internet sitelerini oluşturup yönetebilmelerinin sağlanması çok önemli bir hizmettir. İnternet sitemizi yönetirken, haber ve içerik hazırlarken kurumumuza ait olan etkinlik ya da duyuruları temel alarak hareket ediyoruz. Ayrıca kitlemizi ilgilendiren, eğitime, kültüre-sanata, millî-manevi konulara, değerlerimize katkı sunacak içerikleri de kaynağını belirterek yayınlamaya gayret gösteriyoruz. Tamamen “kopyala-yapıştır” biçiminde bir yaklaşım yerine, oldukça emek vererek, amatör olarak ve kendi tasarımımızla özgün bir sunum hazırlamaya gayret ediyoruz. İlkokul olarak hizmet veren bir kurum olduğumuz için, yaş grubu küçük olan çocuklarımızın görsel hafızalarına hitap etmek amacıyla renkli bir sunum hazırlamayı tercih ediyoruz. Okul internet sitemizi düzenlerken aynı kategorideki içeriklerimizi bir araya topluyoruz. Böylece geçmiş yıllarda yapılan çalışmalardan ilham alarak, yeni etkinlikler için düşünme fırsatı buluyoruz. Sık kullandığımız ve bizleri ilgilendiren sitelere bağlantılar ekliyoruz. Yeni keşfettiğimiz faydalı siteleri tanıtıp, tavsiye ediyor ve bağlantılarını kaydediyoruz. Keşif sürecinde farklı öğrenme ortamlarını görerek, yeni bilgiler öğreniyoruz. Keşfetmekten mutlu oluyoruz. Hayal dünyamızı besliyoruz. Okul internet sitesinde yayınlanan her haber kayıt altına alınarak aslında bizlerin kendini değerlendirmesi için de fırsatlar sunmaktadır. Geriye dönük incelemelerimizde hatalarımızı, amaç dışına çıkan davranışlarımızı ya da faydalı çalışmalarımızı ve mutlu olduğumuz zamanları görmek mümkün olmaktadır. Bu da öz değerlendirmeyi, daha iyisi için çabalamayı ve motivasyonu beraberinde getirmektedir. Aynı zamanda içerik hazırlarken kendi araştırma ve öğrenme sürecimize de katkı sağlayan bir sistemle hareket etmeye çalışıyoruz. Yazarken, montajlarken, araştırırken bilmediklerimizin çokluğunu görüp, öğrenmenin zevkini yaşıyoruz. Hazırladığımız her içeriği klasörler halinde dijital olarak yedekleyerek muhafaza ediyoruz. Haber fotoğraf arşivimizden faydalanarak sene sonu değerlendirme sunu ve slâytları hazırlıyoruz. Bizler okul internet sitemizi yönetirken kaliteli, özgün, düzenli, renkli, kurumumuzu ve paydaşlarımızı ilgilendiren eğitim içeriklerini yayınlamaya gayret ediyoruz.

Gerek okul yönetimindeki değişiklikler gerekse logomuzun yenilenmesi internet sitemizde bir dizi güncelleme çalışması yapmamızı sağladı. Okul internet siteleri belli bir içerik kotasıyla hizmet verdiği için eski haber, duyuru, fotoğraf albümü ve muhtelif içerikler zamanla silinmek zorundadır. Yeni içeriklere yer açabilmek için sistemli bir şekilde en geriden başlayarak içerikleri kaldırmak gerekmektedir. Bu durum doğal olarak kısayol, proje, manşet, haber ve duyuru görsellerinin zaman zaman silinmesine neden olabilmektedir.  İçerik olarak çok yoğun bir arka plana sahip olduğumuz için şimdilik ana hatlarıyla güncellediğimiz internet sitemizin yeri geldikçe ayrıntılı biçimde güncellemesine de gayret edeceğiz. Eski logomuzun yer aldığı ve aktif olarak kullandığımız görsel içerikleri yenilemeye devam ediyoruz. “Sınıflarımız” menüsünü kaldırarak yerine “Okul-Aile Birliği” menüsünü ekledik. “Okulumuz” ana menüsünü daha sade bir hâle getirmek maksadı ile “Kurumsal Kimlik” alt menüsünü ekleyerek bazı alt menüleri orada grupladık. Önceden beri “Projeler” bölümünde okulumuza ve Sivas iline ait projeler ile ulusal ve uluslararası destekli projeleri uzun bir araştırma neticesinde bir araya toplamıştık. Amacımız özellikle il düzeyinde gerçekleştirilmekte olan projelerle ilgili okulumuzun yaptığı çalışmaları bir araya toplayarak erişimi derli toplu hâle getirmekti. Ayrıca “ülkemizde bu projeler yapılmış veya yapılıyor” bilgisini yine derli toplu olarak paydaşlarımıza aktarmayı istemiştik. Fakat geçen zamanla birlikte, kaynak vererek paylaştığımız bu projelerin ilgili kaynaklardan kaldırılmasıyla erişim hataları olduğunu gördük. Bu sebeplerle ana ve alt menüleri kontrol ederek aktif olmayan kaynakları ve içerikleri kaldırdık. “Rehberlik” menüsünde hem kendi içeriklerimiz hem de zaman içinde resmi yazılar ile yer verilmesi istenen içerikler yer almaktadır. Değişen koşullara göre bu menüde de içerik düzenlemesi yapılacaktır. Ayrıca diğer menülerde de çeşitli ekleme, çıkarma ve gruplamalar yaparak güncelleme çalışmalarına devam edeceğiz.

29-01-202429-01-2024

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.01.2024 - Güncelleme: 29.01.2024 12:43 - Görüntülenme: 160
  Beğen | 21  kişi beğendi