Psikolojik Sağlamlık Konulu Rehberlik Panosu

Sivas Valiliği himayelerinde ve Sivas Millî Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yürütülen HEDEF Projesi kapsamında planladığımız çalışmalar devam ediyor. Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi, sık sık hazırladığı panolar ile çeşitli konulara dikkat çekiyor. Bu defa konumuz oldukça önemli, önemli olduğu kadar küçücük yaşlardan itibaren yavaş yavaş kavranması gereken bir yaşam biçimi. “Psikolojik Sağlamlık” konusunu ilkokul seviyesindeki çocuklara görseller ve net kısa ifadeler ile anlatmak daha doğru. Sunulan bu ipuçları onlar için birer düşünme adımı sayılabilir. Değişen zaman ve hız ekseninde süregelen pek çok durum çocukları çepeçevre etkiliyor. Kendini koruma ve sağlam bir duruşa sahip olma bilincinin erken yaşlardan itibaren çocuklara verilmesi gerekiyor. Çocukların kendi kimliklerinin farkına varıp varlıklarını sağlam bir duruşla geliştirebilmeleri için olumlu modellere ihtiyaçları var. Hep dediğimiz gibi eğitimin en önemli ayağını biz büyüklerin yapıp ettikleri oluşturuyor. En çok bizlerin dikkat etmesi gerekiyor. Doğruluk, prensiplere bağlılık, titizlik, yemek yeme adabı, gezerek bir şey yiyip içmeme, emeğe saygı, bulunduğu ortamı temiz ve düzenli kullanma, zamana hürmet, kin gütmeme, barışçıl davranma ve daha nice davranış aslında biz büyüklerin aynası olarak etrafa yansıyor. Çocuklar söylediklerimizin bir kısmını, gördüklerinin ise büyük bir bölümünü örnek alırlar. Psikolojik Danışman Handan Kızılay’ın hazırladığı pano öğrencilerimize toplumsal hayatı yönetebilme anlamında da yardımcı olurken aslında bizlere de yol gösteriyor. Her birimiz sorumluyuz ve adımlarımızı bu sorumluluk bilinciyle atmak durumundayız.

12-01-202412-01-202412-01-202412-01-202412-01-2024

Yayın: 12.01.2024 - Güncelleme: 12.01.2024 20:19 - Görüntülenme: 168