Sağlık Haftası Etkinlikleri

Sivas Valiliği himayelerinde ve Sivas Millî Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yürütülen HEDEF Projesi kapsamında planladığımız çalışmalar devam ediyor. 7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası çok önem verdiğimiz bir hafta ve ara tatil ile bayram nedeniyle etkinliklerimizi biraz gecikmeli olarak yapmaya gayret ettik. Okul öncesi eğitim biriminde çeşitli eğitim etkinlikleri yaptık. Yaklaşık bir hafta süren çalışmalarımızda başta sağlıklı beslenme konusu olmak üzere vücudumuz ve bölümleri, iskeletimiz, doğru oturuş biçimi, temizlik, hastalıklardan korunma, el yıkama, kahvaltının önemi gibi konulara değindik. Her sene olduğu gibi sağlıklı beslenme ile ilgili hazırladığımız sunuyu örneklerle zenginleştirerek çocuklarımıza anlattık. Çağımızın gittikçe artan ve ciddi bir sorunu olan obezite ile ilgili anlattıklarımızı can kulağıyla dinleyen çocuklarımız sağlıksız gıdalara bol bol büyük çarpı işareti yaptılar. Bu yaş grubundaki çocukların doğru davranışlara olan ilgileri, hep gözlemlediğimiz gibi oldukça iyi düzeyde. Doğruya, iyiye, güzele yönelik gönüllü adımlarını koşma derecesinde şevkle atan bu çocukların en çok ihtiyacı olan şey iyi örnekler. Biz doğru beslenmez, evimizde pişen ve sevgiyle tada gelen yemekleri yüceltmezsek, hazır gıdaları översek çocuklar nasıl sağlıklı beslenebilirler ki? Bizden başlayan, bizden yayılan, bizim sürdürdüğümüz kalıcı güzellikler olmadan eğitim olmaz. Sigara içen yetişkinleri gören, görmese bile kokusunu alan çocuklar pek çok şeyin farkında.  Sözden çok davranışlarımıza dikkat ediyor, bizim her hareketimizi zihinlerine kaydediyorlar. Çünkü çocuklar ayrıntıları ve neden sonuç bağlarını çok merak ederler. Merak öğrenmenin en önemli ayaklarından biridir. Sağlık Haftası bir haftaya sığmayacak kadar önemli konuları içeriyor. Sağlıkla ilgili konulara yaşam biçimi olarak her gün dikkat etmemiz ne kadar da önemli. Sağlıklı bir nesil için hepimiz üzerimize düşen vazifeleri yerine getirdiğimizde çocuklarımız sağlıkla boy verecekler. Sevgili çocuklarımızın derin ve özgür nefesleri bol, sıhhatleri daim olsun.  Çocukların olduğu yerlerde her gün umut doğar güneşle birlikte. Her sabah “günaydın sevgili çocuklar” diye başlarız söze, “günaydın sevgili öğretmenim” diye seslenirler bize. Hâl hatır sorarız karşılıklı olarak ve öyle gelişir günümüz. Sağlık dilerken birbirimize gözlerimize bakarız sevinçle. Hâlimiz iyiyse değmeyin keyfimize… Kanunî Sultan Süleyman’ın “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözü bu günlerde daha bir anlamlı geliyor bizlere.

18-04-202418-04-202418-04-202418-04-202418-04-202418-04-202418-04-202418-04-202418-04-2024

Yayın: 18.04.2024 - Güncelleme: 18.04.2024 21:25 - Görüntülenme: 53