İngilizce Dersi Etkinlikleri: Jobs/Meslekler

Sivas Valiliği himayelerinde ve Sivas Millî Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yürütülen HEDEF Projesi kapsamında planladığımız çalışmalar devam ediyor. 4. Sınıf İngilizce dersinde çocukların çok sevdiği mesleklerle ilgili konular renkli ve eğlenceli sunumlarla birlikte işlendi. “Jobs/Meslekler” adlı ünitede her öğrenci kendisine bir meslek dalı seçti. Seçtikleri meslekleri kostüm ve aksesuarlarıyla birlikte, İngilizce cümle kalıpları ve ünite kelimelerini kullanarak tanıttılar. Okulumuzun büyükleri olan dördüncü sınıf öğrencilerimiz meslekler konusunda biraz daha meraklılar. Seçtikleri kostümleri giydiklerinde isteklerinin arttığını, heyecanla çabaladıklarını ve yürüyüşlerinin değiştiğini görüyoruz. Ufak farklılıklar bile eğitim ortamlarına yeni bir soluk getiriveriyor. İngilizce dersinin uygulamalı olarak işlenişi çocukları mutlu ediyor. İçinde uygulayıcı olarak bulundukları bu tür yaklaşımları daha çok benimsediklerini biliyoruz. Biz hayal kurmayı severiz. Büyük bir mekân ve tüm birimleriyle çocukların eğitim ihtiyaçlarına uygun özel alanlar düşlüyoruz. “Keşke” diyoruz, keşke okulumuzda İngilizce dersi için kapsamlı bir dersliğimiz olsaydı. Tabanından tavanına, penceresinden duvarına, kapısından sırasına kadar her şeyiyle bu ders için düzenlediğimiz bir mekânda öğrenmenin farklı boyutlarını yaşatabilseydik öğrencilerimize. Mekân ne kadar da önemli bir bütündür. Kazanımlara ulaşılmasında mekânın niteliği başlı başına önemli bir etkendir. Biz hayal kurmaya ve “imkânın ölçüsüne sığandır düşlerime gelen” diye düşünmeye devam edelim… İngilizce Öğretmeni Özlem Emine Yıldız ve öğrencilerine teşekkür edip, etkinliklerinde başarılar dileyelim.

16-03-202416-03-202416-03-202416-03-202416-03-202416-03-202416-03-202416-03-2024

Yayın: 16.03.2024 - Güncelleme: 16.03.2024 11:01 - Görüntülenme: 102