Yeşilay Haftası Etkinlikleri

Sivas Valiliği himayelerinde ve Sivas Millî Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yürütülen HEDEF Projesi kapsamında planladığımız çalışmalar önemli bir konu ile devam ediyor. Okul öncesi eğitim sınıfımızda Yeşilay Haftası (1-7 Mart)  ile ilgili çeşitli etkinliklere yer verildi. Hafta boyunca çocuklarımıza Yeşilay hakkında seviyelerine uygun bilgiler sunuldu. Sohbet, sunu, eğitim videoları, TBM Yeşilay eğitimleri, sanat etkinlikleri, şarkı dinleme, pano düzenlemeleri gibi pek çok çalışma yapıldı. Bu sene gündemimizde çok sık yer alan ekran bağımlılığı konusu tekrar dile geldi. Özellikle küçük yaşlardaki çocuklar Yeşilay ile ilgili eğitim konularını çok ciddiye alıp dikkatle dinliyor ve çevrelerinde görüp yaşadıkları olaylarla birleştirerek uzun sohbetlerde aktif konuşmak istiyorlar. Çünkü anlatacak çok şeyleri var. Erişilebilir oyun alanlarının çoğalmasını istiyorlar haklı olarak. Arabaların ve apartmanların istila ettiği yakın çevrelerinde yeterli oyun alanı bulamıyorlar. Güvenle hoplayıp zıplayabilmeyi, arkadaşlarıyla işbirliği içinde gerçek oyun dünyasında yolculuğa çıkmayı, çocukluğun büyülü dünyasını hayalleriyle kuşatmayı arzu ediyorlar. Ne kadar da haklılar… Sigaranın zararları konusunda da oldukça duyarlılar. Ailelerinde sigara içen bireylerin olması onları hayli üzüyor. Hele hele çocukların yanında sigara içilmesi en çok şikâyetçi oldukları konuların başında geliyor. Çocuklarla konuşmak, anlatmak, anlaşılmak yürekten gelirse kolay fakat büyükleri doğruya yönlendirmek o kadar kolay olmuyor. Ne kadar eğitim etkinliği yapılırsa yapılsın genç ve yetişkinlerdeki sigara kullanımının sokaklarda gözle görülür biçimde çoğaldığını görmek üzücü. Geleceğimizi korumak zorundayız. Geleceğimizin ana unsurunu meydana getirecek çocuklarımızı ve gençlerimizi sağlıklı bir geleceğe bilgiyle uçurmamız gerek. Sağlıklı gıda, sağlıklı ve temiz bir nefes, bilgiyle donanmış bir zihin, vicdanla yoğrulmuş bir yürek geleceğe dair hayallerimiz... Sağlığını erken yaşlarda yitirmiş bir gençlik rüyamız değil, ıstırabımız olur ancak. Yeşilay’ı ve çalışmalarını ciddi bir şekilde desteklememiz çocuklarımız için üzerimize alacağımız bir vazife olmalıdır. Sayın velilerimiz; lütfen çocuklar için, geleceğimiz için sigaradan uzak durunuz. Lütfen çocukların yanında sigara içmeyiniz ve içilmesine mâni olunuz. Temiz hava sahası genişlemeli. Sigara dumanına maruz bırakılmak hak ihlâlidir. SİGARA; SAĞLIĞA, GELECEĞE, DOĞAYA, İNSANLIĞA ÇOK ZARARLIDIR.

07-03-202407-03-202407-03-202407-03-202407-03-202407-03-202407-03-202407-03-202407-03-202407-03-202407-03-202407-03-202407-03-202407-03-2024

Yayın: 07.03.2024 - Güncelleme: 07.03.2024 18:39 - Görüntülenme: 66